Titus    

USA

3 [V]

[71-14] > [74-13]

Titus is striptekenaar van beroep, weer eens wat anders dan journalist, zwerver, zeerover, superman, geheim agent of detective. 

Maar dat is ook één van de weinig aardige dingen die over de strip gezegd kunnen worden. Titus is eigenlijk een vrij matige strip van iemand die zich later overigens volledig zou revancheren met de fraaie Willem Peper strip die in Eppo verschijnt.

Maar daarvan is bij Titus nog weing te merken, ondanks het wanhopig hippe karakter van de strip met de langharige Titus die een voorkeur heeft voor rose en paarse kleren en de dito ruimte-vrouw die in een groene India-outfit op de aarde wordt gedropt.

Het science fiction scenario hangt aan elkaar van clichees, ongerijmheden en raadselachtige wendingen. Titus wordt telkens gered door mysterieuze ruimtewapens, plotseling duiken er boeven op die een professor vanwege een 'topgeheim' ontvoeren, etc. Lo Hartog van Banda die voor dit slappe scenario verantwoordelijk is, schrijft in deze periode bijna de halve PEP vol, hetgeen misschien een verklaring is.

In PEP verschijnen drie verhalen van Titus, voor het laatste verhaal maakt Henk 't Jong ook het scenario.

  • Het topgeheim [71-14] - [71-33]
  • Topgevaar [72-49] - [73-17]
  • De goudpaniek [73-46] - [74-13]

Na Willem Peper stopte 't Jong met strips, werd heraldisch tekenaar en richtte in 1996 histrorisch adviesbureau 't Scarpeel op. Zijn voorliefde voor dit werk blijkt al in PEP [73-41] als hij een losse strip van twee pagina's over het Heraldisch Tractaat maakt. Van Titus verschenen geen albumversies.

Henk 't Jong (Sliedrecht 1948) begint als tekenaar voor Hitweek (1968). Voor Sjors maakt hij Rhodekijn en Zijderick. Zes avonturen van Willem Peper verschijnen in Eppo (1976 - 1981).

Lo Hartog van Banda (1916-2006) schrijft Ambrosius, Baron van Tast tot Zeveren, Blook en Argonautjes. Met Matena maakt hij Ridder Roodhart.


Omslag [71-14]


Histrorisch adviesbureau 't Scarpeel van 't Jong.

<< vorige

1971 index | Home

volgende >>