1964

   

PEP-strips in 1964 die eerder begonnen.

Pep #
Dan Cooper
Pietje Pech
Mickey Mouse
Kolonel Clifton #
Michel Vaillant
Spin & Marty #
Hoempa Pa #
Kuifje
Ton en Tineke
Bartje #
Flippie Flink
Rik Ringers
Zorro
Texas John Slaughter #
Chlorophyl
Disney Strips
# = laatste jaar

pep 19641964 brengt grote veranderingen met zich mee. Zes strips zien we dit jaar voor het laatst (zie linkerkolom) in PEP waaronder de titelheld zelf. Ook van Hoempa Pa en Kolonel Clifton wordt afscheid genomen.

Bij de zeven nieuwe strips (rechts) zitten twee klassiekers: Asterix (uit het Franse Pilote) en Blake & Mortimer terwijl we ook voor het eerst kennismaken met Spaghetti. Bas is een iets minder bekende strip van Mitteļ terwijl de 'vergeten strips' Porkie en Bolivar gemaakt worden door Greg die we later o.a. terug zullen zien als de maker van Olivier Blunder.

Ook krijgt
PEP in 1964 voor het eerst echte Nederlandse strip-inbreng: de Zorro-serie wordt in de loop van 1964 overgenomen door Hans G. Kresse terwijl er ook een start gemaakt wordt met Ivanhoe, die door Gerrit Stapel getekend wordt.

De titel ondergaat een lichte wijziging, PEP is nu gewoon "een weekblad met Micky en Kuifje". Ook in dit jaar - net als vorig jaar - een regelmatig terugkerende rubriek over postzegels en veel vliegtuigen, auto's, ruimtevaart en boten.

In nummer 23 wordt de Pep strip-verkiezing aangekondigd. Alle lezers kunnen een briefkaart met naam van hun drie favoriete stripfiguren inzenden. Bovendien is er een prijsvraag aan verbonden. Curieus is dat de bijbehorende illustraties nogal "Sjors-achtig" zijn. Aan de stijl te zien is het werk van Carol Voges (Pa Pinkelman, Dinkie) die gezichtsbepalend voor Sjors is in deze periode.


Jarige abonnees kregen een fraaie PEP kaart op de heugelijke dag toegezonden.Nog steeds van de partij zijn Bob Spaak (op zijn sport praatstoel) en Dik Bruynesteyn die wekelijks de sport belichten.


De nieuwe PEP-strips van 1964.

Spaghetti
Bas
Asterix
Porkie #
Bolivar #
Blake & Mortimer
Ivanhoe

losse strips
# = alleen dit jaar

 

dik 2002

Bijna 40 jaar later illustreert Dik (kaler, grijzer, gebrild) nog steeds sportverhalen, in dit geval zijn eigen column in het Noordhollands Dagblad.

     

<< 1963

Home | intro | bronnen | ruilen | strips | tour

1964 tour >>