Elfego Baca    

USA

4 [L] + 2 [V]

[62-11] > [63-21]

elfego album 1960
Dell album 1960

elfego bacaElfego Baca (Walt Disney Productions) is een matig getekende avonturenstrip die in New Mexico aan het eind van de 19e eeuw is gesitueerd.

In 1962 en 1963 verschijnen zes afleveringen van de strip in PEP. De verhalen tellen meerdere pagina's en worden met uitzondering van de laatste twee in één nummer geplaatst.

De verhalen van Elfego Baca en
Texas John Slaughter worden alleen geplaatst als er een gat tussen twee Zorro-verhalen is.

De strip is gebaseerd op het ware verhaal van advocaat/sheriff Elfego Baca of beter gezegd op de Walt Disney tv-serie "The nine lives of Elfego Baca" die vanaf 1957 wordt uitgezonden (links de strip-uitgave). Het bijzondere van het verhaal is dat een hispanic de held is in plaats van een blanke, dat thema wordt regelmatig benadrukt in de verhalen. De films worden nog regelmatig herhaald op het Disney Channel.

Bij
Texas John Slaughter een voorpagina van een Dell-uitgave waarop ook een verhaal van Elfego Baca wordt aangekondigd: "Elfego Baca finds a mute witness for justice."

Zeer waarschijnlijk werd de strip, net als Texas John Slauther, in 1959-1960 gemaakt door John Ushler. Hij werkte ook mee aan andere Disney strips.

Ook
Richard Moore tekende Elfego afleveringen, het derde verhaal "Elfego Baca zet een leven op het spel" is van hem, origineel heet het "A life for Rico" en stamt uit 1960.Het originele verhaal van Elfego Baca.

<< vorige

1962 index | Home

1963 >>